2018-06-20
勁開心,今晚好可以齊人一起食好嘢,今次個飯局唔係我主辦,聽主辦單位講,今晚係食燒肉,來到先知道原來係台灣燒肉!話說上一次食台灣燒肉,都真係好多年前喺台灣食。地方好靚!有中國風得來,有一種的溫馨的氣氛,而且有店員係講普通話嘅,招呼都好好,態度好親切,真係好有台灣的風格!門口仲有啲櫃可以放野,好user friendly 。呢度就係傳說之中嘅達拉斯!切得夠厚身,超香!來個近鏡的牛舌,好彈牙的肉質!醬汁方面都幾講究,有蔥有蒜,仲有檸檬汁,檸檬汁我好欣賞!酸酸的味道同埋充滿油脂香氣的肉類一齊食,其實係超襯,更加將肉鮮提升!店員好忙咁走來走去,因為佢哋除咗要上菜,仲要幫我地燒埋,真係辛苦佢哋了!但係我哋都好欣賞呢個令人賓至如歸嘅服務!火候方面,佢哋都掌握得好好!係好有技巧的!海蝦燒得香香的,肉質保持彈牙!犀利犀利!粟米燒過之後,更加香甜!比咁重份量嘅算蒜泥包圍着嘅腩肉片,嗰種蒜香嘅澎湃,真係令人醉倒!
話說上一次食台灣燒肉,都真係好多年前喺台灣食。
門口仲有啲櫃可以放野,好user friendly 。
呢度就係傳說之中嘅達拉斯!
切得夠厚身,超香!
來個近鏡的牛舌,好彈牙的肉質!
海蝦燒得香香的,肉質保持彈牙!犀利犀利!
粟米燒過之後,更加香甜!