2022-07-20 63 浏览
身邊至少有七位朋友介紹呢間餐廳,住港島的我山長水遠入屯門黎食(其實車程好快好方便),真係好值得!落地玻璃,對住屯門河同單車徑,採光十足!店內座位好寬闊,喜歡有投影機播放mv,好聽又好睇!音樂聲又唔會過大,唔會阻住傾計!👉🏻廚師發辦牛扒 $168每週一款不同罕有部位牛扒,今日係封門柳,即係牛嘅橫膈膜肌肉,叫7成熟,真係好好好好味!!肉質嫩滑,肉味濃,肉汁juicy,好正!揀左配薯菜,薯條可以無限添加,即叫即整太香脆,就算最近爆到成面暗瘡都照refill,哈哈!👉🏻日本吉列豬扒蛋包飯 (黑咖哩汁)$88友人點左呢個飯,簡單得黎帶點不平凡,雖然店舖岀名食牛,但豬扒都整得好味,麵包糠唔會太厚,好鬆脆!黑咖哩汁顏色較深,味道香甜!👉🏻朱古力心太軟(加雪糕) $28(+$16)香濃的流心朱古力,係幸福嘅味道!雪糕就有菠蘿味同埋曲奇味,夏天必食!👉🏻百香果檸檬柑橘冷萃茶 $16味道清香,感覺清新!用一個樽冷泡,個樽亦可以帶走,循環再用!👉🏻沖繩黑糖陳皮燉檸檬 $16非常養生的飲品,夠滋潤!如果唔係趕時間,可以慢慢嘆,慢慢食,欣賞美景美食,又可以同友人談心,非常好!

👉🏻廚師發辦牛扒 $168

👉🏻日本吉列豬扒蛋包飯 (黑咖哩汁)$88

👉🏻朱古力心太軟(加雪糕) $28(+$16)

👉🏻百香果檸檬柑橘冷萃茶 $16

👉🏻沖繩黑糖陳皮燉檸檬 $16
非常養生的飲品,夠滋潤!