2018-11-03 73 浏览
每個月都總有需要慶祝日子同屋企人一齊食飯,同屋企人一齊總是需要更加用心地安排,其中有人提議嚟酒鍋試下,果然無提意錯。一入間鋪就見到落地玻璃,可望住出面的景色,最衰book時唔知,如果唔係坐窗邊打邊爐都係一種享受。醬汁搭配自由選擇,枱上的擺設用心,有公私筷子🥢酒鍋台式佛跳牆湯底唔算太濃郁,反而有鮮甜,大大粒的元貝好吸引,湯內加上芋頭、鵪春蛋、粟子、菌類呢盤刺身(唔記得左咩名)新鮮,爽口,一d都冇腥的應覺。頂級安格斯牛小排色澤鮮紅,油脂分布平均,牛味濃郁,肉質嫩滑,落切,落湯幾下就食得黃金炸魚皮即叫即炸魚皮,魚皮充滿鹹蛋嘅香味,松脆可口紫菜響鈴卷紫菜響鈴卷得好薄,透出紫色,落水2-3秒就好起,甘樣先可以內軟外脆蔬菜拼盤呢個蔬菜拼盤一睇就好符合我哋一日需要食幾種顏色嘅蔬菜,我覺得佢呢個idea幾好,顏色豐富,款式也豐富,一個拼盤已足夠啦

醬汁搭配自由選擇,枱上的擺設用心,有公私筷子🥢

酒鍋台式佛跳牆

呢盤刺身(唔記得左咩名)新鮮,爽口,一d都冇腥的應覺。
頂級安格斯牛小排

黃金炸魚皮
即叫即炸魚皮,魚皮充滿鹹蛋嘅香味,松脆可口

紫菜響鈴卷

蔬菜拼盤