2016-12-09 4875 浏览
宜家觀塘工業區個邊開左勁多餐廳,真係愈黎愈覺得住係觀塘呢個福地太好了!是日放假就搵左係觀塘番工既朋友食Lunch,我地早一日已經揀左好耐食邊間好,最後就揀左Moreish & Malt。 我地12點半就去到,所以仲未多人,呢到既環境走美式Style,放左好多美式懷舊音樂擺設,位置都好寬敞冇壓逼感,坐得幾舒服。 Lunch Time 黎既好處就係有Lunch Set,款式都幾多!我地最後點左蟹肉芝士焗大啡菇田園沙律 同埋燒美國野雞,燴雜菜,番茄油醋汁!先黎椰菜煙肉湯,椰菜蓉好濃郁加埋煙肉既煙燻味好清得黎好香,佢既餐包都鬆軟配埋黑醋好好味。 蟹肉芝士焗大啡菇田園沙律 ,不嬲好鍾意食大菇,呢個大菇都好Juice,同埋蟹肉碎份量唔少仲好有鮮味,而啲沙律菜都好新鮮!燒美國野雞,燴雜菜,番茄油醋汁,燒雞雞肉好嫩滑,不過就略嫌醃得唔夠入味,反而燴雜菜味道好特別,酸酸地好開胃。 最後由熱檸水做結尾,不禁讚下佢既杯都幾有心思。

先黎椰菜煙肉湯,椰菜蓉好濃郁加埋煙肉既煙燻味好清得黎好香,
佢既餐包都鬆軟配埋黑醋好好味。
蟹肉芝士焗大啡菇田園沙律 ,不嬲好鍾意食大菇,
呢個大菇都好Juice,同埋蟹肉碎份量唔少仲好有鮮味,
而啲沙律菜都好新鮮!
蟹肉芝士焗大啡菇田園沙律
燒美國野雞,燴雜菜,番茄油醋汁,

燒雞雞肉好嫩滑,不過就略嫌醃得唔夠入味,

反而燴雜菜味道好特別,酸酸地好開胃。
燒美國野雞,燴雜菜,番茄油醋汁
最後由熱檸水做結尾,

不禁讚下佢既杯都幾有心思。
2016-12-08
蟹肉芝士焗大啡菇田園沙律