2023-03-09
Ghetto Cafe價錢💲: $110/ $65/ +$18(set)/ +$10洋蔥圈/ $77/ +$78/ +$58好味程度😋: 4.6/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4.6/5回頭率😚: 4.6/5-係黑布街的中間見到一間大膽地以橙色作為主色調,加上鋼鐵的元素的餐廳。入到去見到牆壁上係大量的graffiti😱 夜晚9點後更加會熄燈突出牆上的瑩光就顏料,美式街頭風,好特別!啱晒一大班朋友 chill chill! (佢哋仲開到好夜ga!) 不過當日的店員有D迷,問左幾杯mocktail係咩做成都唔太清楚🤣 但好nice既!-✅✅貧民窟大魔王漢堡。一d都唔貧民窟的大魔王burger,超級豐富,個口無返咁上下大都唔可以一啖過😏不過用左竹籤督住,又穩陣好多。加$10要左竹炭包,望落格外型格!包體驚喜地軟熟,回彈力高,一d都唔乾,用啲牛油烘脆過已經好香😳 呢個包係我食過數一數二軟的…-入面足足有2塊手打漢堡,人手用上牛肩胛+牛腩打成,食落juicy鬆化,有小小散,比死實的漢堡好得多了😎 食到肉粒而冇筋的口感。牛味好濃郁,但唔會好肥膩的感覺,好好食😘 另外仲有薯餅
好味程度😋: 4.6/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4.6/5
回頭率😚: 4.6/5
入面足足有2塊手打漢堡,人手用上牛肩胛+牛腩打成,食落juicy鬆化,有小小散,比死實的漢堡好得多了😎 食到肉粒而冇筋的口感。牛味好濃郁,但唔會好肥膩的感覺,好好食😘 另外仲有薯餅、芝士、生菜、煙肉🥓😆 有薯餅同生菜脆脆的口感+軟綿的肉同包,好幸福‼️味道上主要食到各食材的味道,唔係好重醬料味,但都好夠味😚
✅✅黑松露芝味牛肉漢堡。好似上面個個咁都係鬆軟的包包🥰 入面的牛肉一樣咁juicy,又真係食到芝士同牛肉的味道好夾。而重點的黑松露醬又真係好濃郁,一食就feel到菇菌的味飄出!望落唔大個但已經好滿足!
✅薯條+洋蔥圈。薯條係連皮的粗薯,入面出奇地好綿密😬洋蔥圈炸到好脆硬,唔錯。
✅水牛雞翼。雞翼輕輕煎過,無粉漿又唔會油膩👍🏻 裹滿水牛汁,酸酸辣辣。一食落去係有陣嗆喉的酸,之後辣味再慢慢滲出來,好刺激🤪 令人上癮的味道,加埋佢地的雞翼一咬就骨肉分離,好方便一啖一隻😝
✅✅楊枝甘露沙冰cocktail。呢杯值得叫☺️ 啖啖芒果的味道,而唔人工,甜得來相當清新。隱約的酒味幾乎冇,只有小小甜酒咁,啱晒唔中意酒苦的我😗 (就係一杯平時的芒果沙冰咁)
🆗Shake berry. 雜莓蘇打,入面有藍莓雜莓醬🫐+新鮮藍莓,係幾refresh,不過當日個杯就有啲淡,飲到未似冰水🥹-
整體係無諗過咁高質‼️仲要價錢好平民,普通食一個包餐,大概七十幾蚊有交易,而拍得住出面要一百蚊的質素🤩 下次要來飲啤酒🍻一定會回頭!