2021-12-02
📸 8.5/10 泰式魷魚串燒 $78-用雞髀菇代替魷魚🦑 質感爽滑彈牙 配合三色椒🫑 淋上自家製泰式沙嗲醬 微辣 質感較杰身 加入大量nuts 口感豐富而且非常惹味🥰📸 8/10 Oakland Breeze $138-越式撈米粉 一讚撈米粉係室溫‼️食落唔會凍冰冰👍🏻 最正一定喺舊炸豆腐+炸腐皮卷😋 咬落油香滿溢 豆味香濃 豆皮索晒自家製有機酸酸甜甜嘅撈檬汁 好上癮😝 配菜有大量香草、紅蘿蔔絲、腰果 非常豐富🤩📸 8.5/10 Kobe’s Favorite $158 -大推🙌 素漢堡扒大大塊 炭燒味好重 勁有BBQ感覺 神奇嘅係食落完全唔似素肉🥰 醬汁用燒烤醬同茄汁為主 同樣酸酸甜甜 非常開胃🍔 包皮煙韌有口感 灑上惹味嘅調味粉 好滋味~ 更配有薯菜沙律 淋上意大利黑醋醬 正🤩📸 7.5/10 黑糖薑茶 $28-薑味較重 黑糖味唔算好重 微甜 好清涼 好有養生嘅感覺☕️總括而言 餐廳位於樓上Cafe 環境裝修好特別 採用美國Vintage嘅主題🥰 好多唔同種類嘅懷舊復古收藏品🇺🇸 環境寧靜 燈光偏暗有情調 適合同一大班朋友或閨蜜過嚟傾吓計 而且坐好耐都得👍🏻 食物價錢唔算貴 但
📸 8/10 Oakland Breeze $138
📸 8.5/10 Kobe’s Favorite $158
📸 7.5/10 黑糖薑茶 $28
總括而言 餐廳位於樓上Cafe 環境裝修好特別 採用美國Vintage嘅主題🥰 好多唔同種類嘅懷舊復古收藏品🇺🇸 環境寧靜 燈光偏暗有情調 適合同一大班朋友或閨蜜過嚟傾吓計 而且坐好耐都得👍🏻 食物價錢唔算貴 但睇得出老闆好用心去配搭❤️