2022-07-17 45 浏览
估唔到離開外國人匯聚既港島區,係旺角咁local既地方都有咁正宗既西式酒吧餐廳!之前見佢IG有好多expats幫襯,就知佢夠authentic! 同港島區一樣六點半未夠,已有外國人係度happy hour。懷舊既裝修,加上大型舊式點唱機播住歌,真係好chill 好有mood!Country fried steak $168係好傳統既美國菜式,香港比較少餐廳有,做法就係以薄身肉眼扒沾麵包糠,炸至金黃,跟 schnitzel類似,但就以白汁作調味。牛扒炸得香脆,配埋個醬汁食簡直一流,無揀錯~Pulled pork sandwich $110大家可能會諗點解唔係叫burger呢,原因係因為佢用既係flatbread,而唔係bun。有好多手撕豬肉絲,個燒汁好好味。呢間野既sauce做得幾好,平時我食沙律中意簡單點黑醋/檸檬汁,但今次我好中意side salad個沙律醬。另外兩個side dishes - 薯蓉既味道好香好creamy, 至於忌廉粟米粒就好似飲緊粟米湯咁,啖啖粟米~呢度外藉侍應都好nice,menu仲有中英對照,大家完全唔使擔心~ 我想下次星期三黎試埋$6隻雞翼嘅優惠!

Country fried steak $168

Pulled pork sandwich $110