2015-07-07 1283 浏览
近四出去不同地區揾下好味食店,當中有伏有唔伏,人生總要試下不同地區美食,日本放題在半年時間試了幾間,徐了同朋友去吃之外,亦應該陪下屋企人,上星期六同屋企人去了TST行街,我同屋企人好愛吃日本料理,今次同屋企人去吃放題,我之前吃過放题知道要book位,我打電話book定位先,我揀了吃相樸手放題,價錢同我去MK差不多價錢,我吃放題首選質素,好似kwan fong個間平價放題不會再考慮了,TST放題需然貴些小,質素有保證,今次去相樸手之前有上過OR做參考,評價兩極化,從來只信自己味蕾,亦不會人云亦云,我想同屋企人吃好一點放題,我book了上星期六6:15,我們先在TST行下街,我們見時間就快到,就行去相樸手準備拎位,我們行到柤樸手樓下見到有人龍,亦有店員幫客人登記,只是排了10分鐘,排得好快,我們上到時候,店員安排了6人梳化,因為我之前book咗5人,其中2個屋企人有事冇一起,店員幫我們更改人數,店員話其他枱已經full晒,就不能安排其他枱,我同屋企人覺得冇問題,反而坐得仲舒服,我們好快叫了第一轉,這裡好特別,有店員企係度搞氣氛,第一次見到放題有咁安排,店員用咪介紹自己店鋪,第一轉冇甩單下送到來,魚生併盤先來剄,三文魚十分新鮮,仲要肥美厚切,甜蝦刺身又是好味,份量又多,味道鮮甜,烤番薯亦都好好吃,我同屋企人叫了幾轉,其他十分有水準,這裡環境又幾好,地方夠大,座位亦十分舒適,服務亦都幾好 ,我覺得相樸手無論食物/環境/服務都幾好,下次會再去