2008-10-26 17 浏览
今日同一家4 口早早就來到來到松屋,慶祝媽媽的生日.由於我們是最早到達的人客, 我們便可選擇坐 "卡位".一開始, 我們先點了飲品, 我點了涷蘇梅(超甜)!過了不久, 我們點了的食物到了, 第一碟便是魚生.真係非常好味而且都好新鮮呀! 然後我見熱sake $18 咋, 於是又叫了. 我唔識分咩係靚唔靚, 不過呢個sake 都幾好飲呀!然後一個疑似老闆gei 人走出黎好nice 咁問我地要唔要食FREE SALMON , 我地當然要啦! 等左一陣佢就拎左出黎, 嘩!天呀, 實在太好味了,令人一吃不能停口.老闆燒的三文魚不但唔乾, 而且軟滑肥美! LEMON JUICE 與魚汁混合出的味更比一般燒三魚特別, 幾種因素結合, 罷脫了傳統燒三文魚的乾、咸、苦澀! (因為太好吃, 我們叫老闆整多一客俾我地)另外,他見我們又叫了beer (又係任飲,不過唔好飲太多,會飽),於是整了一個燒魚皮給我們送beer ! 太好味了, 平時吃的炸魚皮, 味道又濃又油, 但這個魚皮卻沒有這種特質, 可是卻異常地脆口, 真的是送beer 好食物.題外話, 食物送上速度還算快呢, 所以也不怕會dum你波鐘gei
今日同一家4 口早早就來到來到松屋,慶祝媽媽的生日.
由於我們是最早到達的人客, 我們便可選擇坐 "卡位".
一開始, 我們先點了飲品, 我點了涷蘇梅(超甜)
!
過了不久, 我們點了的食物到了,

第一碟便是魚生.
真係非常好味而且都好新鮮呀!

(因為太好吃, 我們叫老闆整多一客俾我地)

題外話, 食物送上速度還算快呢, 所以也不怕會dum你波鐘gei!

當然除了老闆自己煮的東西好食外, 自己點的也很好吃.
天婦羅蝦:
好吃, 雖然外面層炸野略微不夠薄, 但蝦肉炸得好, 彈牙 兼嫩 口.
炸蟹kim : 一般, 似魚蛋, 唔夠酒樓果d 咁好味.
燒雞腎串: 如果鐘意食雞腎gei人會鐘意, 一咬落去, 雞腎上的汁完全湧入口裡!
[不過第二次再叫時,汁好似少了(亦可能因為飽左, 覺得冇咁好味)]
燒雞軟骨串: 我家人點了好多, 佢地話好好食,不過我就一般啦 (可能是記掛著某間日本餐廳內已消失了的燒雞軟骨串吧(感慨中))
燒雞內軟骨棒: 好吃, 不過唔可以食得太, 會好飽肚.
燒栗米: 賣相好好, 但食落...............
軟殼蟹手卷: ...... 唔好有期望..
燒雞串: ok啦, 好吃但唔特別。
燒多春魚: 鐘意食多春魚gei 會鐘意, 因為好好味, 雖然唔算最肥味, 但勝在多汁唔太lon !
雪糕四款食晒, 芝麻都幾特別呀, 好似食緊芝麻糊, 然後抹茶,菠羅都好好食呀! 以紅豆最遜色.
之後, 我見隔離枱order 左好多燒羊肉, 我又叫了。
一口撕開羊肉,肉汁這時一下子湧入的的口裡, 而且肉質鮮嫩. 真後悔唔早d order , 因為我當時已經飽得不能吃下半粒飯了!

整體黎講, 咁gei價錢真係抵!

P。S: 場內的待應非常有禮貌!服務都好好架!
疑似老闆親自燒的三文魚, ORDER 紙冇架!
蝦天婦羅同埋蟹KIM
正! 刺身
雞軟骨同枝豆 ( 兩樣我都係覺得OK咋!)
疑似老闆親自燒的三文魚, ORDER 紙冇架!
蝦天婦羅同埋蟹KIM
正! 刺身
雞軟骨同枝豆 ( 兩樣我都係覺得OK咋!)