2020-05-28 44 浏览
今日同朋友一齊嚟太子呢間鱼麵,之前都未試過,唔知乜嘢叫做魚麵, 試過之後我覺得返唔到轉頭,我就叫咗城寨回憶, 有魚皮餃、魚片頭、魚蛋、 牛肉丸和墨魚丸。 其實食落去,我覺得啲丸都ok嘅,幾爽和細細粒好易食。 而佢個湯底亦幾好飲好有魚味同骨膠原,因為佢話佢用咗啲魚湯去拗。 講返個主角魚面,我覺得佢個麵真係幾特別,我暫時喺其他舖頭都未食過有這一款魚麵,因為佢個魚麵幾爽口同幾有彈牙,所以overall , 我覺得食魚麵真係幾好食,好值得推介再加埋佢入都送小食畀我哋食, 感覺唔錯, 自己覺得好過食拉麵。我朋友亦都叫咗個魚之戀,其實都係同我個碗差唔多, 大同小異。朋友都大贊好味有質素。另外我哋share 咗個twins魚之脆卷, 個魚之脆卷我覺得卜卜脆,又有層次感。因為佢入面啲魚肉鮮味,配合出面嘅皮亦都炸得幾脆, 我覺得作為starter都唔錯。個人10分喜歡他們的水果茶,又大杯又多水果,夏天解渴一流。Overall我覺得他們的麵嘅特別大家可以試下。另外佢哋仲有好多推廣,我下次一定會帶朋友去試一下。

個人10分喜歡他們的水果茶,又大杯又多水果,夏天解渴一流。