餐厅: 捌壹壹 (奶路臣街)
资讯:

2022-07-07 81 浏览
作为一个酸菜鱼爱好者,今次就黎试下呢间系旺角闹市嘅酸菜鱼。必食冷锅酸菜鱼(唔辣)🐟两个人食份量都十分足够,鱼嘅件数都好多,仲配有大量宽粉、酸菜同少量嘅莴笋。因为我唔太食辣,所以叫左唔辣,但汤底依然有水准,唔会斋酸。全部嘅锅都可以食完再加汤变打边炉。清炒莴笋呢个莴笋片相对偏油,味道就不过不失。夫妻肺片(唔辣)🐂夫妻肺片可以叫唔辣,梗系试下啦。有牛展、牛脷、金钱肚,全部都好够味,而且食落口仲有好香浓嘅麻油味🤤。其质已经好饱,但男友坚持要食埋甜品,好彩份量刚刚好👍🏻黑糖糍粑(细)细份嘅黑糖滋粑有 5件,上面撒上黄豆粉,配有黑糖浆,炸到恰当好处,外脆内烟烟靭靭😋。红糖桂花冰粉冰粉配有红糖水底同埋少量桂花、红莓干,最后配上一碗冰粉,淡淡嘅桂花香,完美。
作为一个酸菜鱼爱好者,今次就黎试下呢间系旺角闹市嘅酸菜鱼。

必食冷锅酸菜鱼(唔辣)🐟
必食冷锅酸菜鱼(唔辣)

清炒莴笋
呢个莴笋片相对偏油,味道就不过不失。
清炒莴笋

夫妻肺片(唔辣)🐂
夫妻肺片(唔辣)

其质已经好饱,但男友坚持要食埋甜品,好彩份量刚刚好👍🏻

红糖桂花冰粉
必食冷锅酸菜鱼(唔辣)
夫妻肺片(唔辣)