2016-04-01 240 浏览
依間食越南野叫南越既鋪頭,係我又愛又恨既一間食店。愛既當然係佢既食物,佢依度既豬頸肉同豬扒都做得唔錯,個表面脆脆地,又香口但又唔油膩。平時如果可以挨到去食下午茶,其實我覺得更好,因為份量上好似無咩大分別,但係個下午茶價我就覺得抵好多。今日有d趕時間,但又想分享依間野,所以影相影得一般,份量上係足既,次次我都食哂d粉都仲有兩三舊剩,至於個粉呢,就真係正常既一個粉囉,男仔食都夠飽,香料充足,的確越南粉同普通你去茶記或者車仔麵食個粉既分別上,我覺得就係靠面頭依d香料。鐘意可以落埋辣椒,個味會更出,一般我落兩三粒就足夠,有籽始終比較辣。豬頸肉切得幾好,唔太簿唔太厚,舊舊都肥瘦適中既靚豬頸肉連埋杯大大火杯凍檸茶,賣單$51一開始話又愛又恨既恨係依間鋪頭有陣“越南味”,食完件衫會好大陣味
依間食越南野叫南越既鋪頭,係我又愛又恨既一間食店。

豬頸肉切得幾好,唔太簿唔太厚,舊舊都肥瘦適中既靚豬頸肉
連埋杯大大火杯凍檸茶,賣單$51