2022-03-16 27 浏览
有一段時間沒有來大角咀了,這間餐廳的肉骨茶每次來都會買返碗返屋企飲,今次就來個堂食,熱辣辣更正!細滲,細滲我個人覺得都足夠兩個人食,基本上咩都有,一字骨、三層肉、豬手仔、雞腳、豬肚、豆卜、金菇和油炸鬼,而且還有小蠟燭熱住不用怕放涼了!肉骨茶不會太濃藥材味,飲落好易入口!而且還可以免費再添肉骨茶呢!娘惹叻沙,湯底好香,帶有椰奶香味,微辣,麵底是油麵底,幾掛湯!材料還有蝦、蜆肉、豆卜、蛋和扎肉,非常豐富!椰香鮮油咖央多士,多士鬆脆,咖央味道好香,夾上凍凍的牛油,冰火交融,非常正!美祿恐龍,每次來都會飲,滿滿的美祿粉,加上凍冰冰的美祿朱古力,很美味呢!馬來西亞拉茶,口感幼滑,好有茶的澀味,茶和奶的比例剛剛好!
馬來西亞拉茶,口感幼滑,好有茶的澀味,茶和奶的比例剛剛好!
2022-03-12
下午茶