2017-10-09
約咗朋友食飯,咁啱大家都近銅鑼灣,距就帶咗我去食一杯屋啦。餐廳系主打牛舌ge日本料理餐廳,滿帶期待上去。睇完餐牌,呢度有串燒啦,有窩物啊,有刺身等,食物種類都幾多。牛舌定食呢個定食都幾抵食,包一碟高級ge牛舌,有碗牛舌湯,再加一碗飯,另外距個飯可以撈個山藥醬一齊食,首先牛舌無得輸,非常好味,牛舌獨有ge口感真係好正,再加埋個山藥飯食,兩者好夾。若雞之黑燒黑炭燒雞,雞被炭火燒得熏黑,入口極濃郁ge炭火煙熏味,雞肉香滑,都幾正,除咗燒烤自己燒濃野之外,第一次試呢個黑雞!日本產黑豚肉我地選擇咗火鍋形式去食呢個黑豚肉,火鍋ge湯底應該系豆乳之類ge湯底,同黑豚肉都幾夾,然後黑豚肉輕輕落火鍋刷幾下,就食得,豚肉好滑,好有肉味,幾好食。軟殼蟹沙律軟殼蟹炸得金黃香脆,好香口,同d沙律醬一齊食就無咁油膩感重,好味。另外叫咗年糕,燒雞皮同埋燒雞肉。呢度嘅串燒味道不錯,果然唔同嘅燒法有不一樣嘅風味。雜菜天婦羅,炸粉唔會太口點醬油味道啱啱好。特別一讚佢嘅南瓜真係好好味,唔會一夾鬆散但係唔會太硬。唔記得咗講呢度嘅沙律,有蟹子同牛油果嘅配搭,牛油果沙律作為前菜都幾好味。晚餐食得幾開心,好彩早佐上黎,都幾多人去食
餐廳系主打牛舌ge日本料理餐廳,滿帶期待上去。
牛舌定食
若雞之黑燒
日本產黑豚肉
就食得,豚肉好滑,好有肉味,幾好食。
軟殼蟹沙律
晚餐食得幾開心,好彩早佐上黎,都幾多人去食,唔錯ge日本料理餐廳。