2019-01-26
有日同朋友講開韓國燒烤,朋友介紹左呢間oppa韓燒放題俾我,話旺角同大埔都有分店,所以今日去開大埔呢邊就入去食下!大埔oppa由太和站行過去只需5-10分鐘,店舖內好有韓國嗰啲燒肉店feel,店內有兩種放題選擇,兩種都係任飲任食,368同238嘅分別係368有海鮮揀,我咁識食梗係選擇368食埋海鮮🤤一坐低店員就根據人數,幫我地拎左一盤牛出嚟,另外仲拎咗一盤海鮮,入面有蝦、鮑魚同埋帶子,見到都心郁郁想即刻燒黎食!唔好誤會,以上所講嘅兩樣野都係可以食完再嗌食完再嗌!我哋選擇食咗啲牛先,啲和牛每一個部位都好新鮮!肉紋好均勻,唔會有超大片肥膏嗰種!平時去啲燒肉店,一次過落咗好多單,有啲部位都分唔清邊種打邊種,但呢間oppa嚮每種牛肉上面都放置左一張紙介紹返果一種係邊一個部位,起碼燒完大家都知食緊邊個部位而幾種海鮮,帶子同鮑魚,建議大家用鉸剪將佢剪出黎燒不連殼,因為咁樣省時好多,限時燒烤大家都唔想浪費每分每秒!除此之外,大家亦可以點一啲韓國小食,炸雞、海鮮餅、炸醬麵等等。整體來講,雖然時間唔係太足夠,但呢間韓式燒烤食物款式同價錢方面都唔差,我都覺得滿意,會再來幫襯!