2016-03-02
燒蘇格蘭蟶子王:平時喺大牌檔見到嘅蟶子多數細細兜,長唔過我隻中指,上九吋長嘅蟶子皇完全係另一種口感, 蟶子彈牙口感,用日式清酒冰鎮,濃濃酒香慢慢滲入肉身,清酒味溫唔搶口燒自家製墨八爪魚棒: 由碎墨魚肉及八爪魚整成嘅肉丸棒,表面金黃微焦, 裏面色澤潔白,入口有彈性,口感爽脆。燒特級牛脷蕊:牛脷厚切 爽口彈牙 牛味頗濃 而且燒得外脆內軟涼伴青蔥皮蛋豆腐:彈牙的松花皮蛋,打成泥,加上硬度比較高的豆腐,層層堆疊, 配著冰涼的嫩豆腐還有皮蛋Q彈的口感,最精髓在於醬油,甜中帶鮮,讓味蕾有了多層次的刺激享受。涼伴黑木珍珠耳:涼拌黑木耳,口感脆脆,, 滴上白醋後,酸酸甜甜又麻辣,夠刺激,非常清爽開胃。黑松露金菇:黑色點點黑松露,好香好濃郁,下面係白汁底,濃味再放大,但味道係幾夾嘅。
燒蘇格蘭蟶子王:
燒自家製墨八爪魚棒: