2023-03-19
今日同朋友嚟咗呢間火鍋店,叫咗精選二人套餐,好豐富好啱兩個人食,最正係鴛鴦鍋底,一邊係人參雞湯,有埋好多滑雞件,一邊係麻辣湯,好適合唔同口味嘅人食😋😋手切牛小排 ($148)牛肉好鮮甜,切得幾薄幾嫩,幾有肉味,好好食三式手工丸 ($68)三款丸子份量好大,而且好有彈性,手工墨魚丸幾彈牙,梅菜豚肉丸仲有梅菜嘅香氣,手工鮮蝦丸有蝦嘅鮮甜,好好味海鮮拼盤 ($268)海鮮份量好豐富,龍躉片又厚身又新鮮,九孔鮑魚,海蝦,𠝹花魷魚,帆立貝,廣島蠔都新鮮好味,珊瑚蚌肉質爽脆,仲有翡翠螺,真係好豐富😍😍蔬菜什錦拼籃 ($68)蔬菜新鮮,有生菜,油麥菜,萵筍同埋薯仔等等,仲包埋魚皮同響鈴添,好適合火鍋食跟餐仲有稻庭烏冬同紅薯粉實食到勁飽😆😆跟埋兩罐飲品,我地揀左可樂同王老吉用黎打邊爐岩哂☺️☺️📍 花椒子 (旺角)旺角彌敦道639號雅蘭中心地庫B102號#香港美食 #香港必食#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodb
手切牛小排 ($148)
牛肉好鮮甜,切得幾薄幾嫩,幾有肉味,好好食
三式手工丸 ($68)
海鮮拼盤 ($268)
蔬菜什錦拼籃 ($68)
跟餐仲有稻庭烏冬同紅薯粉實食到勁飽😆😆
跟埋兩罐飲品,我地揀左可樂同王老吉用黎打邊爐岩哂☺️☺️
📍 花椒子 (旺角)
旺角彌敦道639號雅蘭中心地庫B102號
#香港美食 #香港必食#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry旺角 #花椒子#火鍋 #打邊爐 #聚會