2021-07-29 45 浏览
男朋友知道我最鐘意食日本餐,就係網上搵到呢間主打燒海鮮日本餐廳,而餐廳裝修好有日本風格,就感覺飛左日本一轉甘!北海漁港二人前套餐($488/位)河豚魚干:魚干燒到軟硬岩岩好,熱熱地配上沙律醬好滋味!清酒昆布大蜆煮:蜆肉好肥美大隻,湯底好鮮甜,入口後蜆肉散發住陣陣清酒味!兵庫縣直送播磨蠔:生蠔好大好新鮮, 燒完出黎都唔會好縮水,入口甘甜,唔會腥!北海道帆立貝:帶子好重牛油蒜蓉味,超香口鬆軟,加入大蔥令到口感提升!青森殘酷網鮑:聽佢個名就知鮑魚係仲生的,超級新鮮,開始燒的時候仲郁緊,而口感亦好爽口彈牙!人氣蟹味增甲羅燒:蟹蓋入面放上滿滿的蟹膏,對於超鐘意食蟹膏的我真係爽歪歪,蟹膏味道超濃郁,好滿足!九洲松葉蟹:鐘意大大啖肉甘食既我有少許失望因為主要係比蟹腳,蟹肉不過不失但都算在幾鮮甜!京都鰻魚茶漬飯:飯團會事先燒香再加入湯,燒過的飯團帶有小小焦香味,再配上鰻魚好出色!最後上埋甜品雪糕, 好飽好滿足,大推比大家!

北海漁港二人前套餐($488/位)

河豚魚干:魚干燒到軟硬岩岩好,熱熱地配上沙律醬好滋味!

最後上埋甜品雪糕, 好飽好滿足,大推比大家!