2022-01-07 312 浏览
因為疫情又開始嚴重,又開始禁堂食😣,見到新聞後馬上約朋友今晚出來最後衝刺😋,每間食肆都好爆場🤪,這間也是排長龍,幸好我們提早一天book位,所以不用等就可以開餐🥳 💠鮮蝦炒金邊粉 🦐🍝$88Pha Thai w/ prawn份量多,入面還炒了芽菜、蝦、雞蛋.粉條堅韌,很彈牙,味道香濃.加了青檸汁,有提味酸酸的口感再有少少的甜味,再加少少的辣椒粉 味道多層次☺️💠黃咖哩牛腩 🍛$78 + 香酥烤薄餅 🌯$28Yellow Curry w/ sirloin + Bake Pizza有青咖哩和黃咖哩可選,因為不太能食辣,所以叫了黃咖哩,跟配了薄餅.牛腩很肥美,又嫩滑,入口即溶😍咖哩很香,少少甜味,配上薄餅又可減低辣度和飽肚. 💠唔係炒嘅生菜包(泰北)🥬🥙$68No Stir-fried Minced Pork wrapped in lettuce 名字很搞鬼,不是炒的生菜,其實就是比較濕身的炒法.濕炒很易入口,不會太乾身,肉粒也很香,瘦肉很多,配生菜簡直絕配,又不會太油膩😚

💠鮮蝦炒金邊粉 🦐🍝$88
Pha Thai w/ prawn