2019-12-15 83 浏览
澳洲穀飼肉眼扒8安士配黑松露燒汁 $238呢間係泰國餐館 都有多國菜選擇 是日胃口一般 所以main course只叫左一份扒share食份扒鐵鍋上 扒上面有啲配菜 紅色果啲蘿蔔絲咁既樣 食落又唔知係咪 都幾得意 鍋邊有啲醬 牛扒下面有薯蓉 隔離仲有啲蘿蔔粒咁 賣相佈置得幾靚下扒都幾大件 扒有肉味 七成熟黎講唔會好韌 無可避免係有啲筋位 不過整體黎講我係收貨既 薯蓉同扒都幾襯下 伴碟既蘿蔔粒睇得又食得 都ok間餐廳唔算就脚 emax係地鐵站行過去要十分鐘 可能因為咁所以環境都幾幽靜 燈光昏暗有蠟燭光 都幾好坐 其實有機會我都想試餐牌其他野食 有啲睇落都幾吸引芒果椰汁糯米飯 $58食泰國菜叫返份芒果糯米飯做甜品 都係唔錯既主意賣相方面 色水幾鮮艷 除左茫果黃 椰汁白 仲有綠色糯米飯飯我覺得比起泰國地道既始終差少少 硬身左啲 無咁軟無咁黏 好在有大量椰汁搭救 當堂易入口左 椰汁我係多多益善 平均分配咁食又唔會過甜芒果有一定水準 切開左都有六七塊 大大件咁 食完有份滿足感
澳洲穀飼肉眼扒8安士配黑松露燒汁 $238

芒果椰汁糯米飯 $58