2022-06-03
假日一家人一齊到D2 睇戲, 之後我地見到呢到有間大叔拉麵,係門口裝下,見到幾有日本居酒屋 feel ,加上有卡位就入去座低食。🍜 廣島蠔赤地獄湯拉麵 ~ 呢個係期間限定的,我仲加左兩片日式炙熱豚肉, 廣島蠔脹卜卜鮮甜, 配上辣辣地的湯底成碗比我食哂。🍜 特盛濃厚雞白湯拉麵 ~ 媽咪話個湯濃郁好味,雞肉嫩見佢湯和麵都清哂就知ok。🍜 鹿兒島和牛紫菜牛骨湯拉麵 ~ 謙謙見到有和牛即叫,仲加左隻溏心蛋真識貨, 來到和牛大大片😍😍😍正,拉麵屬於幼麵, 每一口連湯一起配食好滋味。🍜 鹿兒島和牛紫菜牛骨湯拉麵+超特盛 ~ 公公呢碗冇得輸最豐富超特盛選左溏心蛋、醬油筍、木耳絲和青蔥, 鮮甜的牛骨湯,加上咁多唔同的配菜豐富到暈,公公好滿意。小食方面選擇唔多,不過味道可口,食拉麵驚唔夠飽絕對要叫 大板燒餃子🥟, 明太子雞翼 , 鹽燒鯖魚,枝豆 。玄米茶用的茶具好靚,茶味很香, 仲有小朋友愛的波子汽水。
玄米茶用的茶具好靚,茶味很香, 仲有小朋友愛的波子汽水。