2017-03-18 183 浏览
今日和朋友往非凡小廚慶祝好友生日, 我們點了秘製沙爹雞, 沙茶粉絲牛肉煲、大漠風沙雞半隻、白汁芝麻蝦、大良炒鮮奶和脆皮燒腩仔。秘製沙爹雞有6串, 沙爹味道適中, 雞肉鮮嫩, 惹味送酒小食;沙茶粉絲牛肉煲牛肉鮮嫩, 粉絲爽口, 沙茶味濃,不錯的煲仔菜;大漠風沙雞半隻, 雞肉燒得爽口, 肉質鮮甜, 皮脆肉滑, 加上炸蒜一起食, 十分美味;白汁芝麻蝦,蝦新鮮爽滑彈牙, 配上酸酸甜甜的白汁和黑芝麻;十分醒胃;大良炒鮮奶,鮮奶炒得香滑, 好有奶香味, 配菜西蘭花好爽口, 份量十足;最後脆皮燒腩仔, 腩仔燒得香脆, 皮十分脆, 十分香口, 肉質均勻, 配上芥辣食能帶出燒腩仔的美味;餐廳環境好有住家菜似的, 食物好美味, 份量十足, 壽星仔十分滿意今晚的小菜, 美味小炒, 值得朋友慶祝生日和聚會好地方。

秘製沙爹雞
大良炒鮮奶