2022-06-04 205 浏览
連續放3日端午節假緊係要放縱下,係隔離商場睇完戲出黎,朋友話想食韓國野,帶左我黎依間韓國茶餐廳。餐廳第一眼睇倒嘅係一整排嘅電視機,播放住最流行嘅kpop組合MV,成個氣氛好young好似番左韓國咁。我地叫左個三色前菜、香芒炸雞沙律、泡菜鰻魚燒拌飯。三色前菜好快就上左,三色分別係涼拌海帶、傳統泡菜同韓味甜蘿蔔。如果每種前菜都想試可以叫依個拼盤,都係D非常韓式嘅傳統涼菜 其中我最中意嘅係甜蘿蔔,酸酸甜甜咁好開胃。香芒炸雞沙律係想食健康d,又想食小小炸雞嘅人士可以選擇🤣炸雞都唔少,啖啖肉咁。上面嘅係甜辣咁嘅汁,非常香口。蔬菜方便非常新鮮,食落去仲係脆嘅,仲d切半嘅蕃茄。食沙律都可以食得好味!泡菜鰻魚燒拌飯睇相就知不得了,大半條鰻魚點樣會唔食?拌飯熱鍋上,裏面有粟米、泡菜、紫菜,每一啖都係料,令人上一啖接一啖!