洋食商店原來喺大角咀開左分店~ 之前食過長沙灣分店好有驚喜~今晚趁去開果頭就同老公試埋招牌壽喜燒2人套餐 $548二人餐相當豐富! ! 我地嗌左關西風壽喜燒2人套餐,可未食齊3款和牛豚肉、蔬菜拼盤、黑松露燉飯、自選小食。店員會全程幫手煮個壽喜燒,一開始已經會問定想食咩熟度~好貼心!用餐體驗唔錯!三款肉包括有頂級美國極黑牛頸脊、鹿兒島茶美豚、岩手縣和牛啲肉固然好味,但黑松露忌廉燉飯必食!真係充滿奶油香!好好味~味噌芝士鮮蠔鍋+$70向來都只中意食生蠔~好少食熟蠔估唔到鮮蠔又幾好味喎!淡淡味噌加上芝士奶香,食落好creamy。燒和牛牛舌 +$30牛舌口感好爽彈~配上自家製辣醬,店員上菜嘅時候都特別提醒要試少少先,唔好直接點,因為真係好辣🤣🤣嗜辣既朋友必食!蜜瓜雪糕梳打 + $28特色飲品都有好多款揀,好睇又好味~造型超復古~飲落好清爽(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)消濟一流(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)西瓜燒酎成杯都係西瓜冰(*ˉ︶ˉ*)入口清甜,淡淡既燒酒味非常容易入口! 成間餐廳都非常打卡able ~同長沙灣店一樣都係行復古昭和風~直頭將日本機舖同街頭霓虹燈搬左入嚟!

招牌壽喜燒2人套餐 $548

味噌芝士鮮蠔鍋+$70