2018-06-14 51 浏览
夏天就到啦!係時候減下肥同陽光玩遊戲😂同事介紹呢度有間有營餐廳,餐單由營養師訂制而且仲有瑜珈課程可以參加,一於放工同男朋友黎試下。炮台山地鐵一出行5分鐘左右就到,非常方便!餐廳位於錦平中心三樓,一出電梯就係餐廳,環境好舒適,位置都好寬闊,同好姊妹傾密計都唔洗驚俾人聽到!😝我地一人叫左一個dinner set...頭盤有阿拉斯加蟹肉沙律🥗用左阿拉斯加蟹肉配合新鮮雜菜,阿拉斯加蟹啊肉質鮮甜,再配合埋沙律既醬又咸又甜,十分開胃!餐湯有鮮茄薄荷湯,超級濃郁嘅鮮番茄味,絕對唔係用罐頭湯去煮,淡淡湯都好似食緊蕃茄咁,好健康!另外仲配有芝麻包,芝麻包沾上醋和橄欖油既能提升香味,又能夠消滯!主菜我就叫左菠菜西班牙紅蝦意大利麵配龍蝦汁,裏面有冬菇片、雞髀菇條、筍、龍蝦肉、紅蝦等等既配料,意大利麵煮到岩岩好,唔會好硬又唔會好淋,配合龍蝦汁整個菜鮮味十足!最後仲有甜品同餐飲送,甜品係朱古力蛋糕🍰蛋糕有四層唔同嘅質感,香濃嘅朱古力味,食完朱古力蛋糕,食返少少水果感覺好fresh~餐廳嘅食物質素高,考慮緊同男朋友一齊報名學瑜伽,上完堂仲可以一齊落嚟食美味既健康餐。

我地一人叫左一個dinner set...