餐厅: SPICE Restaurant & Bar
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-03-12 21 浏览
趁住放假,就出左黎尖沙咀呢邊行街行到餓餓地然後就經過諾士佛臺諗住醫吓肚,見到呢間餐廳既環境裝修都幾特別所以就決定入黎試下~同朋友一入到黎門口就覺得佢既裝潢都好靚仲係度影左陣相先至入餐廳裡面大門都係以粉紅色為主題~非常適合女黎打卡影下相,都幾有歐陸風格架環境好大,絕對唔會話坐到好逼,有足夠既空間我地同職員要求想坐卡位,雖然我地只係得三個人,但係佢地都好樂意安排比我地坐一來坐得比較舒服,二來自己比較中意光猛既地方~呢間餐廳既坐位都坐得好舒服,好適合食完野再慢慢同朋友傾下計至於食物方面,我地三個人點左幾款食物分別係:水牛城雞翼(配特製醬汁)雞肉意大利麵烤雞肉薄經典安格斯牛肉漢堡首先,不得不讚既係呢個漢堡真係非常好食安格斯牛肉再配上自家製既醬汁,令到裡面既肉汁更加惹味,啲芝士仲係熱辣辣能夠拉到絲個隻 旁邊既沙律都好新鮮佢既薯角都係即點即炸,好香口中意食牛既話必定要試試呢個另外由於有朋友唔食得牛,所以都點左一份雞肉做配料既意大利麵剛剛上菜既時候就已經聞到好濃烈香草味道,但係當你食落去既時候,又唔會被香草味道蓋過意大利麵食落好軟身,配埋雞肉同埋醬汁都係好好味道既最後食完啲意大利麵見到仲有醬剩,就決
趁住放假,就出左黎尖沙咀呢邊行街

同朋友一入到黎門口就覺得佢既裝潢都好靚
仲係度影左陣相先至入餐廳裡面

環境好大,絕對唔會話坐到好逼,有足夠既空間

一來坐得比較舒服,二來自己比較中意光猛既地方~
呢間餐廳既坐位都坐得好舒服,好適合食完野再慢慢同朋友傾下計

至於食物方面,我地三個人點左幾款食物
分別係:
水牛城雞翼(配特製醬汁)
雞肉意大利麵
烤雞肉薄
經典安格斯牛肉漢堡

首先,不得不讚既係呢個漢堡真係非常好食
旁邊既沙律都好新鮮
佢既薯角都係即點即炸,好香口
中意食牛既話必定要試試呢個

另外由於有朋友唔食得牛,所以都點左一份雞肉做配料既意大利麵
意大利麵食落好軟身,配埋雞肉同埋醬汁都係好好味道既
最後食完啲意大利麵見到仲有醬剩,就決定拎黎撈其他野食

呢個烤雞肉薄餅係我覺得最推介既一樣食物
佢選用左紫洋蔥去做其中一種配料
令到薄餅更加入味。餅底好鬆脆~即叫即做仲係熱辣辣,佢最出色既地方係薄餅底既茄汁,能夠食得出同出面一般pizza味道唔同,
真係特別惹味的(唔會太酸或者太甜,個醬岩岩好)
或者呢個就係作為印度薄餅特色之處
我同朋友都覺得呢個pizza真係好正,想有再食既感覺

水牛城雞翼炸得好香脆
外邊咬落去係脆既,仲出緊煙~佢配左一個特製既醬汁(係辣既)
辣度適中,連雞翼一齊食都真係辣得好惹味
如果唔食得辣既都建議點少少黎食,因為配上醬汁先係精髓

飲品方面都幾好飲~我地叫左一杯橙汁同埋雜果賓治,好鮮味

現場有吧枱,可以睇住職員即沖即飲架
雖然我地係lunch去食,但係都好有夜晚黎飲返杯既feel~
如果夜晚黎呢度食野加飲野,個feel就更加好喇

總結黎講,我地都覺得呢間印度餐廳質素好高
而且價錢亦都唔貴,好適中
好適合未食過印度菜的朋友黎食,因為我都係第一次食印度菜,但係比我既感覺好良好
非常推介,有機會一定會再黎食架
2019-03-12