餐厅: 香港老饭店
资讯:

2019-06-09 390 浏览
同2老一齐食饭,当然拣d佢地喜欢食嘅,但成日都食广东菜,经人介绍呢间都唔错,所以特意过来试下。系楼下向上睇都觉得好有怀旧味道,是日上去大约7:00左右,已坐满晒人,好彩事前订左味。一坐低,服务员好快上左小菜,萝卜酸菜甜酸,好味又开胃五香牛片牛片厚薄适中,咬落牛味香浓,口感烟轫脆蜇头好少饭店会有得食海蜇头,同个名一样,好爽脆,点埋少少醋,好味道椒盐鲜鱿椒盐鲜鱿是年轻人必叫嘢食,有时鲜鱿外好多粉,但呢个外脆内软,鱿鱼新鲜烟轫松鱼王鱼松子鱼炸得好香口,糖醋汁淋上,好开胃,鱼肉配上炸得香鱼皮,酸甜香口小笼包上海菜必叫小笼包,皮薄,肉汁丰富,而肉质鲜嫩

一坐低,服务员好快上左小菜,萝卜酸菜甜酸,好味又开胃

五香牛片
牛片厚薄适中,咬落牛味香浓,口感烟轫

脆蜇头

椒盐鲜鱿

松鱼王鱼

小笼包
上海菜必叫小笼包,皮薄,肉汁丰富,而肉质鲜嫩