2018-08-23 3177 浏览
今天到海運大廈,上次食過天穴,麻麻地。今次食上次經過但未開門的塚田農場。去到才剛剛開門,門口的男侍應還在準備,也不管佢前面有兩抬客在等。我問佢有無window seat, 佢又吾答,帶我去到,就無乜禮貌話哩個算吾算啊!幾寸。其實大部分都有window seat,一家不錯環境的餐廳,就給這些沒有禮貌的侍應影響。睇過餐牌,本來想叫壽司,但睇完openrice,大部分都寫美人窩,有雞和牛,今次選了雞。但有一個不好,就係點餐已經要你點埋餐茶,到最後都已經凍曬啦!!!好快D 食野來啦,湯底原來是雪過,所以表面好滑,可能就係咁似美人塊面,叫美人窩。在裡面服務的兩個女侍應,爭番好多分,好好和主動親切的服務和介紹,告訴我門應該點食~什麼料都不放前先喝湯,因為會喝到真味,~然後放雞肉塊和雞肉膠,時間大概5分鐘~吃完才放菜~食曬最後才把白飯放落去煮~有三種醬料提供,但我覺得吾加好味D。~最後仲可以加湯飲,真係可以咖,正湯底好濃的雞味,侍應話雞是日本的,日本廚師每天會做湯,所以好膠好多骨膠原,正。雞塊好鮮,好有雞味,尤其是雞皮好有彈力。雞肉膠就普普通通。其他配菜都很新鮮。在食的時候,睇到門口有火光,原來是在

~什麼料都不放前先喝湯,因為會喝到真味,
~然後放雞肉塊和雞肉膠,時間大概5分鐘
~吃完才放菜
~食曬最後才把白飯放落去煮
~有三種醬料提供,但我覺得吾加好味D。

~最後仲可以加湯飲,真係可以咖,正

雞塊好鮮,好有雞味,尤其是雞皮好有彈力。
雞肉膠就普普通通。
其他配菜都很新鮮。

在食的時候,睇到門口有火光,原來是在燒雞和牛,侍應話係用炭火燒,難得,下次要試啊。