2019-06-16
每次去海港城都只顧購物, 今次帶女朋友去食飯, 有講求心思和技巧, 在 塚田農場 訂了座, 我覺得對著靚靚維港夜景, 接著請佢食一個美人鍋, 再讚一讃她, 女仔一定 開心, 塚田農場, 面積真係大, 座位多. 幸好早訂位, 可以面對無敵嘅海景, 彩色繽紛嘅維港, 真係大開眼.酒客可以坐吧檯, 各式其式.心急的我, 看見美人雞尾酒點返杯:金木犀 (Kinmokusei) 先開開胃, 飲品擺設好時尚, Cheers!!牡丹 (Botan) - 有牡丹的燦爛, 女仔最愛靚, 入口隹 ! 面對繁華夜景, 勝完再勝.店員馬上介紹, 我們可以試其 美人 COMBO - 推廣價 $788- , 包美人雞尾酒兩杯.加熱盤:帆立貝豚肉豚平燒. 暖笠笠的鉄板盛載這豚平燒, 食材豐富, 帆立貝混合豚肉的香氣, 越食越愛. 冷盤:鰻魚忌廉芝士三文魚卷望落好吸引! 鰻魚香滑無骨, 忌廉芝士味道好, 配三文魚, 勁 好食. 美人鍋 上檯了原味的美人鍋, 雞湯乳白色, 呈啫哩狀, 店員替我們加熱, 熱氣慢慢 上升, 帶出香氣.再送來鍋物, 放在小木架上, 上
鰻魚忌廉芝士三文魚卷
除了菜, 還有豆腐, 免治雞肉.
這個美人鍋食材和份量都不錯.
好看, 紅薯糰子香滑細膩, 對著維港慢慢吃, 讓人回味無窮. 女友讚不絕口.