2006-02-24
一行三人到此吃咖哩,其實初時真係有少少驚,一踏入重慶大廈仲當我們躊躇緊之際,有一位好好人0既香港人"實Q"問我地係咪食咖喱,我地話係呀,佢問係咪"新德里",我們點頭示意,佢就即係"yep"了一位阿义過來幫我們引路,哈!!難到到了這座大廈我們反而變了外地人??上到去都要等了三,四個字先有位,不過想講個位帶位兼waiter 服務真係好好,令人感覺好舒服點了羊肉naan 2份,素咖喱角,芝士烤餅,新德里羊肉,芝士烤萫茄,羊肉串燒同埋兩杯芒果乳酪素咖哩角幾好味,裏面係咖喱薯仔餡,但個皮就厚d,好似角仔咁,再來羊肉naan及芝士烤餅及芝士烤萫茄,羊肉naan好好味呀,熱辣辣,冇得頂,就算唔點汁就咁食都好味,但點芝士烤萫茄的醬汁酸酸地更好食,但芝士烤餅完全冇芝士味,所以一般,芝士烤萫茄我覺得好古怪,得兩舊蕃茄內裏好似有一pat0既芝士物體,但似乳酪味多d,完全唔match,唔太好食,但主菜新德里羊肉及羊肉鐵板串燒就好好食,味道全部都唔辣,但汁料味道好香,羊肉炆得好焾,正呀,而鐵板串燒的羊肉是紅色的很重香料味,再配合洋葱同吃,嘩!!一流所以一定會再翻兜
所以一定會再翻兜