今日男友同我庆祝怕拖周年纪念,佢一手一脚安排左呢间餐厅。今次佢拣嘅唔系浪费餐厅,而系一间mini bar,但我都好钟意呢度嘅环境,佢唔会话好嘈,仲一边播住我钟意嘅欧美流行曲,同样好有气氛。男友话佢今日安排好晒,我等食就得。首先,佢知我钟意啲得意嘢,帮我叫左个超可爱嘅饮品叫what the duck🦆,系用个迷你浴缸装住啲饮品,旁边有只得意鸭仔。饮品由青苹果、奇异果、菠萝、小红莓同埋红石榴糖浆整成,味道好juocy,适合唔钟意饮酒精类嘅朋友。仲可以俾你加啲爆炸糖落去,劲刺激!而男友就叫左杯Einstein,系由Vodka加上 蓝柑橘酒、荔枝、7-up、 小红莓、 葡萄柚、石榴而成嘅,入面有一粒粒好似鱼籽嘅物体,口感好得意,不过酒味都几浓烈,提提大家如果唔系太饮得嘅朋友就唔好嗌呢款。未上菜之前仲可以剥住花生先,唔怕会闷亲,哈哈!😅😅头盘先安排左个生蚝,啲生蚝只只鲜甜肥美,完全唔觉有腥味。加埋柠檬汁落去,酸中带鲜,正!🤗🤗跟住仲有个海鲜拼盘,有龙虾🦂、虾🦐、蟹🦀、鲍鱼、翡翠螺🐚,全部都好新鲜,好吸引呀。极上12安士炭烧安格斯牛仔骨有很香嘅香草味,牛仔肉稔滑,又有好香嘅炭烧味。配菜薯蓉亦有好香

今日男友同我庆祝怕拖周年纪念
,同样好有气氛。

男友话佢今日安排好晒,我等食就得。

What the duck 🦆

Einstein

未上菜之前仲可以剥住花生先,唔怕会闷亲,哈哈!😅😅

新鲜生蚝

海鲜拼盘

极上12安士炭烧安格斯牛仔骨

极上12安士炭烧安格斯牛仔骨有很香嘅香草味,牛仔肉稔滑,又有好香嘅炭烧味。配菜薯蓉亦有好香牛油味,入口软棉棉。

咖喱蟹肉伴蒜蓉法包

咖喱蟹肉伴蒜蓉法包系职员介绍嘅新菜式,咖喱香味浓,蟹肉亦足够,足足可以完全cover晒6块蒜蓉包,喺蒜蓉包点上咖喱真系非常配合,蒜蓉已经好香,再加上咖喱,太好味啦!

The Love Of Eiffel

食完2个主菜都已经好饱,但男友话叫我留多个胃食甜品,我话女仔食甜品不嬲有2个胃,所以唔驶担心。一上台,我真系忍不住哗左声
,一座装满甜品嘅粉红色巴黎铁塔🗼送上黎,上面有好多款唔同嘅甜品,有macaron、朱古力🍫、蛋糕🍰、布甸🍮,仲要有啲射灯照住巴黎铁塔,好靓!最令我惊叹系职员仲要加啲干冰喺底,令到个巴黎铁塔会出烟架,Amazing!当时已经吸引好多隔离台嘅艳羡目光😎。职员仲比左张postcard比我地,可以写啲心意送比你嘅lover! 呢个The Love Of Eiffel真系无得顶,好开心又浪漫
!呢张相放上网已经即刻呃到唔少like~

今餐anniversary dinner真系好满意
,下次你想为另一半炮制惊喜,绝对可以试下呢间餐厅!
2018-08-19
$471.5 (晚餐)
庆祝纪念
纪念日