2018-02-02 262 浏览
以羅宋湯做主題嘅餐廳🏛大約一點幾嚟到 可能因為放飯時間 有唔少人排隊買外賣 同朋友等左5分鐘就有位餐牌簡約 主要以全日特惠套餐同自選湯麵為主🍝 另外亦有小食同飲品嘅餐牌 叫咗兩個套餐B 廚師推介有自選包又有自選羅宋湯 好吸引同特別 🌮 自選包選擇有鹹牛脷/澳洲肉眼/豬髀肉 羅宋湯選擇有海派牛腩/豬骨/紅菜頭/清雞湯 基本上全部都好想食😭好快兩歌豬仔包就嚟咗 熱辣辣 冇諗過包皮咁脆 一個餡料有生菜/蕃茄/咸牛脷/沙律醬 另一個有生菜/番茄/澳洲肉眼/沙律醬 食落感覺有啲似越南法包 侍應仲提醒如果想個包冇咁乾可以點落羅宋湯食🥙羅宋湯分別叫咗海派牛腩同海派豬骨湯🍲 以為豬骨會濃郁啲但同牛腩差唔多 只係牛腩湯底甜啲豬骨辣啲🌶 兩個羅宋湯材料都非常豐富 食咗好多菜同蘿蔔覺得好健康🤣 值得一題係牛腩質地超林 食完都好想再叫多碗!最後叫咗兩個小食 蝦多士同雞翼🦐 兩樣都正常冇特別好食同驚喜 整體來講 呢間羅宋湯主題嘅餐廳感覺幾特別同健康 食物種類雖然唔多 但都好特別 好少會有機會食呢類食物 有機會會再嚟食過海派牛腩羅宋湯!
以羅宋湯做主題嘅餐廳🏛

燒澳洲肉眼豬仔包