2019-10-28 4720 浏览
之前收工同好姊妹去咗太古中心入面嘅GlassHouse 食晚飯傾偈。🥰🥰我同我朋友都各點咗個Set Dinner,餸菜款式都幾多,幾易揀,幾啱心水。前菜:我點咗酥炸珍寶軟殼蟹凱撒沙律伴流心蛋(Signature Caesar Salad)。Starter 我個人中意食輕盈些,我唔中意食魚,所以這個Salad就好啱我,好清新。隻軟殼蟹真係好珍寶,原隻上鬼咁大隻,正,炸得好酥香。🥰主菜我跟我朋友都點咗美國頂級西冷配秘製京醬。反正都係Set dinner,揀西冷好似最抵食哈哈🤣🤣佢同1般西冷唔同,無平時果d肉質咁實淨同硬身,佢嘅肉質咬落去似肉眼咁腍身。而且牛味好出,用超熱嘅鐵板上唔怕無晒鑊氣。😝甜品我都點咗一份香草梳乎厘(Vanilla Souffle)。個梳乎厘真心係超。級。大。份。而且味道好香甜,入口即溶好鬆軟,女生最愛。😝😝😝飲品我點了一款雞尾酒。The Floating Heart (Cocktail) 心動。味道甜甜酸酸,再加埋Cocktail本身入口嘅香醇酒香,不知不覺飲晒成杯。🤣🤣🤣Glasshouse地址: 太古太古城道18號太古城中心1樓101A號舖

1923 浏览

前菜: