2023-05-30
香港有唔少夢幻打卡Cafe👀🫶🏻今次嚟咗觀塘食呢間出名峇里風情嘅Cafe🏝一樣有驚喜😻無論係食物、環境定係服務質素都好好✨👍🏻💯✨秘製蘇梅醬配美國特級豬梅扒伴燒汁 $138超級驚喜✨肉質好鮮嫩,絕對係淡淡肉汁非常juicy,配上酸酸地嘅蘇梅醬同埋軟滑入口即融嘅薯蓉💯🥹好夾,作為配菜嘅翠玉瓜好爽口入口👍🏻整體感覺食材配搭得好好👍🏻極有質素保證✨鳥籠拼盤 $332分別有四樣鹹點同甜點🫶🏻😋鹹點方面有✨吉列黃金牛油果🥑🥑炸牛油果好脆,一片簿簿嘅牛油果加上鬆脆嘅外皮,口感好好👍🏻✨黃金迷你一口西多士西多士配上花生醬,好港式嘅組合😂但入口唔會太油膩,係其中一個飽肚嘅選擇😬✨日本砂岩海葡萄鵝肝醬脆餅🇯🇵✨侯斯頓雙色芝士半殼帆立貝個人唔係太好芝士,因為入口好膩,但呢個帆立貝配上半溶芝士味道好夾,芝士即使放耐咗都唔會變成一塊口感好硬,反而keep到個質感👍🏻🍰而甜點方面就有✨情迷朱古力歌劇院黑朱古力唔會太甜😋食完都冇罪疚感✨法式鮮果馬卡龍今次係焦糖同埋士多啤梨味🍓甜度適中唔會死甜✨意式粉紅椰子奶凍質感比較厚實,一人一杯啱啱好😋👀另外椰子味唔會太重,啱啱好有少少,唔鍾意食椰子嘅人都應該啱食👀✨法式焦糖吉
秘製蘇梅醬配美國特級豬梅扒伴燒汁 $138
法式鮮果馬卡龍
今次係焦糖同埋士多啤梨味🍓甜度適中唔會死甜
意式粉紅椰子奶凍
法式焦糖吉士撻
流心嘅狀態,甜到啱啱好👍🏻
🍹
飲品方面就有
自家製焦糖餅咖啡
焦糖餅浸落咖啡度🥹好好食,唔會死甜
白桃火龍果Smoothies
比較有驚喜嘅飲品💯望落以為好重火龍果味,一飲落就發現係好清新嘅白桃味火龍果籽打碎左之後增加左口感👍🏻另外面頭嘅cream好rich🫶🏻整體好開胃😋
🫡有啲Cafe好睇唔好食,今次呢間又有打卡位食物都好有驚喜👍🏻值得encore🤟🏻