2022-03-10
K小姐美食推介😍—又係佢‼️又係佢‼️無錯😆講緊既就係岩岩攞左《香港澳門米芝蓮指南 2022》中首間獲必比登推介既刈包-倆口小吃喇😍😍😍(K小姐已經係再再再再次光顧架喇🤭🤫)睇下我攞住個刈包幾開心🤣今次仲試左幾款新野,即刻為大家介紹喇🤩—1️⃣酥炸脆菇刈包 $40-由雞髀菇/金菇做主要餡料,即叫即整,勁熱辣辣超酥脆🍄-配上醃製過既紅洋蔥,減少辛辣口感,多一份洋蔥既甜味🧅-配上海苔醬係超夾,唔會想同人share既好味😆—2️⃣菠蘿炸雞刈包 $46-好大件雞排呀😍雞排由店家親自醃製,鮮嫩多汁,超脆口-菠蘿有微烤過,配上酸酸地既羽衣甘藍層次滿足-配上辣味蛋黃醬,好過癮🍳—3️⃣麻辣蒜香炸台腸 $18-超有驚喜!選用台灣香腸,配上麻辣醬同生蒜茸,雙重辣度沖擊味蕾,超推介🌭—4️⃣抹茶忌廉芝士壓餅 $35-採用小山園若竹抹茶粉,平時唔食抹茶既K小姐都成功俾佢俘虜左😳抹茶既回甘,配上忌廉芝士好軟滑-即叫即煎既壓餅,餅皮都係抹茶口味,每件人手製作,值得一試—每次經過都會見到長長既隊,為既就係一個刈包,一件壓餅,但係比起食物,更加注重既就係人情味,店鋪為於元朗既小巷,墨綠色既店鋪格外令人印象深刻,附近既店鋪都變成老朋友一
1️⃣酥炸脆菇刈包 $40
-由雞髀菇/金菇做主要餡料,即叫即整,勁熱辣辣超酥脆🍄
-配上醃製過既紅洋蔥,減少辛辣口感,多一份洋蔥既甜味🧅
-配上海苔醬係超夾,唔會想同人share既好味😆
2️⃣菠蘿炸雞刈包 $46
-好大件雞排呀😍雞排由店家親自醃製,鮮嫩多汁,超脆口
-菠蘿有微烤過,配上酸酸地既羽衣甘藍層次滿足
-配上辣味蛋黃醬,好過癮🍳
3️⃣麻辣蒜香炸台腸 $18
4️⃣抹茶忌廉芝士壓餅 $35
-即叫即煎既壓餅,餅皮都係抹茶口味,每件人手製作,值得一試
—
每次經過都會見到長長既隊,為既就係一個刈包,一件壓餅,但係比起食物,更加注重既就係人情味,店鋪為於元朗既小巷,墨綠色既店鋪格外令人印象深刻,附近既店鋪都變成老朋友一樣,大家記得俾多啲耐性慢慢等呀,每樣食物都係人手一下一下咁製作架🥰
—
📍 倆口小吃 (元朗)
元朗鳳攸北街5-7號順豐大廈地下18號舖
味道😋:5/5