2016-03-01 508 浏览
最近迷上了窝夫,我指的是有雪糕响上面果种,出面食开10间有9间个窝夫都系冻冰冰兼硬既,所以我落单时特别问一下个窝夫情况,结果令我喜出望外!我最想食到热辣辣窝夫 (当然唔会系放雪糕响上面果件),其实呢个要求唔系好难啫,只要店铺用心即做,兼且预先做好伴碟,新鲜出炉窝夫就可以呈现客人面前。Japanese Style Waffle ($65)甜品一上枱,相机食完之后,我第一时间试窝夫,果然无令我失望,窝夫外脆内软,系我从未体验过 (当然除咗街果d夹饼),绿茶味淡淡溢出,配上香滑淡忌廉,令我食唔停口。除此之外,绿茶雪糕亦系另一卖点,绿茶味道比较重,香软但唔易溶,整体嚟讲,我十个满意呢个甜品。后记:开放式厨房见到一班充满热诚干劲既年青人,成为我下次再会帮衬既原因之一。
Japanese Style Waffle

Japanese Style Waffle ($65)

2016-02-25