人生最「伏」食評,獻左比呢間鋪!我人生第一篇食評,點知就係俾咗呢間激死人嘅「垃圾食店」!今次真係貼錢買難受,希望大家引以為戒,千祈唔好再中伏喇。上個星期日,係呢個鋪叫咗個所謂嘅「大盛招牌海鮮丼飯」。落單嗰陣,個店員話要等15分鐘,點知最後等咗半個鐘有多,望到頸都長埋先至等到我個「大盛」。當個飯送嚟我面前嗰陣,我個心真係即刻涼咗大半截。呢個賣相,用「極差」嚟形容都嫌客氣。圖文嚴重不符,啲海鮮唔單止少到可憐,仲要種類又少又齋。最諷刺嘅係,所謂嘅「大盛」,我真係唔知大喺邊度?大盛咗係啲白飯到?成座山咁高嘅飯上面得幾片零丁海鮮,啲「料」少過百佳嘅海鮮丼飯!就係咁嘅質素,竟然收我HK$90!我絕對唔會推薦任何人去幫襯呢間舖頭,性價比極差!
人生最「伏」食評,獻左比呢間鋪!

我絕對唔會推薦任何人去幫襯呢間舖頭,性價比極差!
大盛招牌海鮮丼飯
2025-07-13