2021-11-29 77 浏览
疫情冇得去旅遊,唯有去食特色菜啦。呢间听讲系新加坡菜来架。店鋪唔係茶餐廳嘅設計,比較高檔,環境舒適,座位闊落,選用嘅器皿我個人好鍾意,有特色,7點鐘裡面幾乎滿座,好彩唔使等!店員服務質素好正宗海南雞見到個菜賣相已經相當吸引,配秘制醬料,薑蓉,辣醬,黑醬油可以蘸住食,隻雞食落口肉質鮮嫩,皮薄爽口,醬汁唔會搶左雞嘅鮮味,本人鍾意巨嘅辣醬,有點似泰式醬夠辣,跟餐配有類似青瓜嘅瓜解油膩,配搭得好好,一碟送可以食到幾種口味,肯定有一款適合你雞油飯個飯用石鍋裝夠曬保溫,眼見已經粒粒分明,聞起嚟淡淡的雞油香,食落口油而不膩,配埋啱啱海南雞嘅姜蓉,秘製醬料口感就更加豐富,叫左細份兩個人食剛剛好,個飯真係好正酸菜石斑魚未試過就點黎試下,有驚喜,色澤亮麗,湯底好濃郁,酸味剛剛好,回味無窮,令人胃口大開,配料有菇類同粉,份量足,配料全部都好入味,有花椒嘅原因食落口腔有種麻麻地嘅感覺同埋唔算辣,食一口,石斑魚新鮮滑嫩,蘸上湯汁食左令人忘不了竹蔗茅根馬蹄薏米水嘢飲黎講可以話真材實料,配料清楚可見,竹蔗、茅根、馬蹄、薏米,我有食埋巨嘅配料,去吓濕,支裝上台有熱有凍,配埋個杯俾你,點飲都得,支嘢飲唔完仲可以帶走,唔
疫情冇得去旅遊,唯有去食特色菜啦。呢间听讲系新加坡菜来架。
正宗海南雞

雞油飯

酸菜石斑魚

竹蔗茅根馬蹄薏米水

嘢飲黎講可以話真材實料,配料清楚可見,竹蔗、茅根、馬蹄、薏米,我有食埋巨嘅配料,去吓濕,支裝上台有熱有凍,配埋個杯俾你,點飲都得,支嘢飲唔完仲可以帶走,唔怕浪費