2025-08-09 0 浏览
話說今日喺MegaBox同朋友睇完戲想食下午茶 行經California Pizza Kitchen 打算食 行到入去企喺門口 reception有一個男人企喺度一直低頭唔知做緊乜 冇理我哋 咁我哋就自己去搵位坐 就坐喺佢前面嗰個四人座位 凳都未坐落去,後面就有把聲呼喝我哋 問(就係一直企喺reception嗰個男人)「你哋幾位啊? 」然後我個friend就話 明明現場有幾張枱係吉嘅 佢就叫我哋坐去一個最迫嘅兩人位。 我話嗰個位太迫 佢就話我得返幾張枱咋 我同個friend當場即走 佢仲要擺出一副事不關己嘅態度 心諗你講到好似我唔係嚟幫襯咁 明明有咁多張枱你坐得滿先算啦 而家香港的食肆嘅環境咁差 做得一枱得一枱 你仲咁嘅態度 之後落咗樓下兩層嘅米子食越南嘢 佢哋服務態度又好D嘢又好食 😋
話說今日喺MegaBox同朋友睇完戲想食下午茶 行經California Pizza Kitchen 打算食 行到入去企喺門口 reception有一個男人企喺度一直低頭唔知做緊乜 冇理我哋 咁我哋就自己去搵位坐 就坐喺佢前面嗰個四人座位 凳都未坐落去,後面就有把聲呼喝我哋 問(就係一直企喺reception嗰個男人)「你哋幾位啊? 」然後我個friend就話[兩位。 ] 明明現場有幾張枱係吉嘅 佢就叫我哋坐去一個最迫嘅兩人位。 我話嗰個位太迫 佢就話我得返幾張枱咋 我同個friend當場即走 佢仲要擺出一副事不關己嘅態度 心諗你講到好似我唔係嚟幫襯咁 明明有咁多張枱你坐得滿先算啦 而家香港的食肆嘅環境咁差 做得一枱得一枱 你仲咁嘅態度 之後落咗樓下兩層嘅米子食越南嘢 佢哋服務態度又好D嘢又好食 😋
2025-07-27
下午茶