啱啱同闺蜜扑去TMK𠮶间fusion日本餐厅食午餐,话说櫈仔坐落落,环境𠻹得嚟D嘈杂,但系喺咁既热闹气氛里面,我哋有个出奇唔意料嘅美食体验。🍱 餐单选择多得滞,最后我拣咗Temaki set,闺蜜去咗Maki set。开胃菜就系三文鱼Tataki,又酸又微辣,鲜味得嚟口感一流,啖啖肉嘅三文鱼超级惹味👍。我个Temaki set,手卷清爽得嚟包裹嘅海鲜爽弹,真系食落去嘴里有种喺海里嬉水嘅畅快感觉。傍边仲有多两卷寿司,海鲜同米嘅配搭做得绝啱,一啖一啖都心情好晒。闺蜜嘅Maki roll就重口味啲,满满嘅口感同层次感,尤其系果啲铺满辣味美乃滋嘅卷,嗌得佢话好食极啦!最尾甜品就真系要点𠮶支雪糕 - 开心到飞起,滑溜溜嘅质感加上啱啱好嘅甜度,为呢场午餐生活画上咗完美嘅句号。TMK嘅fusion风格日餐,真系送俾大家一次难忘嘅味觉盛宴,下次记得要约埋其他班友一齐叹!🎉