2023-12-18 692 浏览
各位食友,今次我嚟到一间正宗港式小巷酒家,马上就要同大家分享下我嘅食饱饱之旅喇!🍜🥢首先,𠮶份炸鱼薯条真系出色,炸鱼外皮炸到金黄又香脆,捞一啖啲鱼肉厚到好似云霄飞车咁刺激!弹牙滑溜,鲜味十足,少少海盐嘅点缀就令味道更飞跃。再讲吓薯条,我梗系要夹啲他他酱嚟扣口啦,微微咸味夹杂埋酱汁嘅香滑,真系话你知哗不得了!而家讲吓个黑醋汁火箭菜巴马火腿沙律,食落去真系清新得黎又阵阵醋香,我嘅胃口顿时大开,都唔惊会食得呕呢。尤其系巴马火腿,烟韧得嚟,带啲咸香,掂晒!🥗最后,当然少不了讲吓个Angus rib eye steak,个牛扒外焦内嫩,肉汁满满,每一咬都系质感爆灯嘅享受。啲薯条又喺度伴奏得好味噏,一齐入口,简直系牛肉交响乐!总括嚟讲,呢间港式酒家真系满载惊喜,无论环境抑或系美食都令人难忘。仲等咩,快啲拉埋你啲臭朋友黎试下啦!🤤👌🏻