2018-02-13
今日同另一半係尖沙咀行街約會,街上都係人,所以我地決定穩食飯既地方最好不要太多人,樓上cafe係很好既選擇。經過一輪搜尋,很多人推薦既樂園似乎很不錯。樂園既位置很容易找到,就係國際廣場對面。店鋪外面係一面彩色牆,有一條彩虹,一隻小貓咪,同一位小女孩,營造一種歡樂的感覺。入到cafe,椅子係復古花花風格,不用等位就可以入座。在等上餐既時間,cafe提供不同種類既board game同card game比客人娛樂。不得不點的當然係廚師發板,下order時,可以同店員講低你想寫係板上既字。發板顏色七彩,構圖非常美麗,走少女風,還有一個粉紅心心氣球,裡面裝著櫻花花瓣!忍唔住影左好多靚相。首先,我地食熱食先,蒜片配安格斯牛柳粒煎得很香,肉質鮮嫩多汁!黑魚子鵝肝多士外面脆,裏面軟,元貝底部浸著牛油檸檬汁,酸酸地,很開胃。兩隻大虎蝦整成心型,蝦肉厚又清甜。之後開始食冷盤,鹽水著榮螺,戀之花煙三文魚,跟住係和風雜菜沙律,仲有兩朵用草莓整成既玫瑰花。鮮雜菌雞粒炒飯,碎海苔各類菇類混合在飯裡面,口感很好,炒飯粒粒飽滿分明。兩人各+$15可以order兩杯野飲,我地就點左一杯熱情果茶同一杯蜜桃茶。最後,不得
兩隻大虎蝦整成心型,蝦肉厚又清甜。
最後,不得不提的是巨型怪獸雪糕,有九球不同味道既雪糕球,杯下面係cream同威化餅,很滿足的一餐!