2009-09-10
一直有努力食唔同既burger店希望將佢地比較下,我身邊既人都知我自己有一個burger既排行榜,Burgeroom同Monster burger係我既最愛,而freshness burger就......繼兩個星期前同羊同學食完burgeroom後,今日去開北角做野,又有成 2 個鐘既lunch time,所以就要搵下好野食啦。我印象中係記得呢間野,但唔清楚佢既正確位置,行下行下原來佢就係福圓湯圓隔離。我只係行過去拎張pamphlet睇下,老闆同店員即刻問我食過未,我話未,佢地就即刻係度推介,仲話一分鐘就有,咁我諗住還掂未試過就試下啦。由於我非常之唔趕時間,所以就決定坐低慢慢食,佢係出面有個位,不過有d曬.... 好彩今日打風都涼涼地,唔算太熱,而且我呢個人都唔係好怕熱既,所以就坐係出面慢慢食啦。最後要左個芝士磨菇手打牛肉漢堡,同埋一杯熱咖啡,因為我並唔喜歡食薯條所以無叫到套餐。我咁樣散叫佢都係收我 $21,好平喎,因為burger單買都$18啦,唔知佢係咪計我餐定點樣呢,我都唔知,反正我就覺得 $ 21 好抵啦。坐左一陣等左 3 分鐘到就有啦,個包同杯咖啡都好熱,差D辣親個嘴,佢個
坐左一陣等左 3 分鐘到就有啦,個包同杯咖啡都好熱,差D辣親個嘴,佢個包幾鬆軟,勁香芝麻味,可惜我麻麻地鍾意芝麻,哈哈。一打開見到D芝士同D汁融埋一齊覺得好正呀,D芝士又係拉到條線出黎架,好香,佢唔係好多磨菇,無咩味,但都幾好,起碼好似清DD,如果唔係得舊牛肉同芝士好漏。個牛肉個面煎到好脆好香,但乾左少少,食落去有少少粗糙既感覺,但都有DD肉汁同牛肉味既,都算唔錯啦。
杯咖啡都幾好飲喎,唔係好苦澀,淡淡既咖啡味,都可以接受呀。$21我真係覺得幾抵,食既期間見到好多學生哥黎買,學校附近多食店既學生真幸福,以前我中學幾乎日日都食叫同一間既外賣......
對於我呢D Anti-麥記既人,呢D小形自家制BURGER店,我實會支持你架!!! =)