2020-06-10
今次其實無諗住打食評,但係我發覺原來我身邊既人都對蕭生既舖頭感到陌生,所以要打個食評介紹一下好日唔出旺角,所以擺了一個大烏龍堅石燒位於銀座廣場,但我傻更更去了銀城廣場⋯⋯好彩兩個地方距離不遠,唔需要帶住媽媽行好多怨枉路因為位處LG 所以要行樓梯落去,無LIFT的所以如果行動不便就真係SORRY了不能幫襯蕭生因為今日去食午市,所以我同媽媽就各叫左午市套餐,再加個自助吧自助吧一係就全檯加,一係全檯唔加,當日既價錢唔記得係$12 定$ 18了,但都唔算貴自助吧有湯、飯、沙律、飲品同醬汁,仲有雪糕任食我地拎左沙律同埋一碗大醬湯,大醬湯都好多料,媽媽第一次飲大醬湯都覺得好味媽媽飲熱茶,係茉莉茶,佢話茶包味好濃,包可以沖到兩次我就斟左雀巢檸檬茶,完全無溝稀好濃味套餐就有一塊肉同埋半塊丹麥多士(但無影到>。<)雞扒已經係熟了,但係話明係堅石燒嘛梗係要有舊石俾你燒啦呢塊巨型雞扒真係好大,可惜因為本來無打算打食評所以相片不多雞扒已經有調味,但媽媽就略嫌淡,所以佢係自助吧拎左D胡麻醬汁點黎食因為雞扒好大塊,加上我ON DIET,所以我同媽媽都無拎飯/意粉食,雞扒+沙律其實都好夠我地食了!有個石燒住幾好玩,
好日唔出旺角,所以擺了一個大烏龍
堅石燒位於銀座廣場,但我傻更更去了銀城廣場⋯⋯
好彩兩個地方距離不遠,唔需要帶住媽媽行好多怨枉路
因為位處LG 所以要行樓梯落去,無LIFT的
所以如果行動不便就真係SORRY了不能幫襯蕭生
自助吧有湯、飯、沙律、飲品同醬汁,仲有雪糕任食
媽媽飲熱茶,係茉莉茶,佢話茶包味好濃,包可以沖到兩次
我就斟左雀巢檸檬茶,完全無溝稀好濃味
套餐就有一塊肉同埋半塊丹麥多士(但無影到>。<)
雞扒已經係熟了,但係話明係堅石燒嘛梗係要有舊石俾你燒啦
呢塊巨型雞扒真係好大,可惜因為本來無打算打食評所以相片不多
有個石燒住幾好玩,塊雞扒一路食一路出熱,又可以再燒燒雞皮D 油等到無咁肥膩
媽媽因為飲左湯,塊雞扒食左一半佢已經話食唔落了!而且佢仲要食埋我塊多士
我又因為減肥唔食得雪糕,所以今次大家都係無試到COCO BERRY既雪糕
據問堅石燒既牛好食,可惜我今次無機會試
如果下次行過都會想再幫襯蕭生