2009-09-11
落雨天再黎附近食野仍然坐係樓下, 女侍應靜靜企係旁邊等我地落order, 細心講解有咩可以選擇為lunch set今次3個人揀左2個sandwich set lunchsandwich一款要Ham, 一款要Tuna+Mayonnaise要求佢切3份都無問題~2款都非常好味, 麵包軟硬適中, 餡料味道剛好Ham個款味道好似parma ham, 鹹味剛好Tuna+Mayonnaise好特別, 2種口味配搭得宜女侍應話the soup of today係洋蔥湯, 仲提醒我地都幾大碗既, 好細心! 我地叫左2個湯, 佢仲包埋一碟shedder cheese同麵包糠添呀~自己選擇加幾多落去, 夠晒細心! 洋蔥唔好煮到太軟身, 仲有d咬口, 感覺新鮮, 湯味唔會太濃, 下午返office都唔口渴, 所以應該無落味精因為湯唔係超熱, 所以加芝士落去都唔會溶到一pat pat, 連埋軟身左既麵包糠一齊飲, VERY GOOD!! 之後出去揀pastry因為d名好法國, 即係唔太知到底係咩黎, 女侍應都一一解答, 好專業! 最後我地揀左Paris Brest同埋Apple PieParis Brest
今次3個人揀左2個sandwich set lunch
要求佢切3份都無問題~
2款都非常好味, 麵包軟硬適中, 餡料味道剛好
Ham個款味道好似parma ham, 鹹味剛好
Tuna+Mayonnaise好特別, 2種口味配搭得宜
自己選擇加幾多落去, 夠晒細心!
之後出去揀pastry
最後我地揀左Paris Brest同埋Apple Pie
Paris Brest係上下2層好似冬甩既鬆脆pastry, 上面個層仲有d烘焙過既花生粒
中間就有coffee mousse, 咖啡味好香, mousse好滑, 加埋口感一流!
Apple Pie餅底好薄, 大部份都係蘋果為主, 蘋果好足料, 而且甜度剛好~
本來我地2個餐包2杯飲品, 我地都決定會多叫一杯
點知當我地叫飲品時, 女侍應就靜靜同我講「個杯我free俾你啦~」
嘩~~~~~ 果然識得做生意呀!!! 我地即時覺得佢更多好service!!!
最後我地都決定俾多少少tips, 因為唔單止女侍應服務態度一流, 佢真係一見到我地檯面食完既空碟空碗就即時收左佢, 等我地多d空間~
仲有個應該係老闆既法國男士, 食野中途笑笑口走埋黎問我地d野得唔得
臨走時佢多問一次, 仲話如果有咩feedback不妨回應, 等佢地有得改進
以新進餐廳黎講, 實在太厲害!!
上次黎都無熱食, 今次就已經有open toast sandwich, 見到隔離檯有, 係有cheese係上面烘溶既, 好似好正咁呀!!
聽聞就黎會有dinner set, 希望快d有多d野食啦!!