2015-12-05
今晚收工去左happy hour要放下工作既忙碌享受一番茴香蜜汁蒜蓉雞翼伴檸檬汁燒雞翼~我自細中意食~呢個雞翼絕對唔會令大家失望,未上枱既時候已經聞到一股香濃燒雞翼味,令人食慾大增!蜜糖同檸檬配合得天衣無縫,酸酸甜甜,好開胃,配合茴香和蒜蓉調味,提升味道既層次!而雞翼亦唔算煮得過耐,依舊保持到雞肉既肉汁,口感一流!烤西班牙黑豚肋骨餐廳利用左沙律泥做伴菜,減低左肉既油膩感,清新嘅沙律即刻令整個菜式健康好多,紅紅綠綠既蔬菜仲大大提升左整個視覺效果,令人更急不及待想即刻食!可惜,黑豚肋骨略嫌烤得過火,有少少𤓓,感覺有啲熱氣!特色烤乳豬烤乳豬烤得外脆內嫩,卜卜脆既外表下蘊藏嫩滑既豬肉,肉汁又唔會因為烤過耐而流失,配合埋餐廳特製既醬汁令整體味道更佳!而乳豬既脂肪比例比起大型乳豬少得多,所以相對上亦健康得多,但又不失油香味!番石榴汁邊個話Happy hour 一定要飲酒嫁,健健康康嘅果汁都係一個唔錯嘅選擇,而我今次就揀咗番石榴汁,番石榴的營養豐富,含有好多種人體所需嘅營養成分,啱晒注重健康嘅我,番石榴汁味道偏酸甜,解渴一流!
要放下工作既忙碌
享受一番