2004-10-30
「通頂」第二日仲要直踩番工,硬係覺得周身唔聚財;一放工最理想當然係回家大覺o訓,但見有o的空檔踱左一陣,鼠左上黎...晚七點霸正對號位,面向「時代大螢幕」(隔聲又幾好喎!),哩幾個月飲慣齋啡o既我,是晚選擇有點猶豫,見有點「頭重重喉嚨痛」,放棄啡類要甜野,揀了熱蘋果特飲(Caramel Apple cider),落Pub飲過下Apple cider,今次熱飲仲加焦糖,即管試下係點先~環境:格調都好好,尤愛掛牆粉筆字menu;賣相:幾討好,最欣賞器皿o既設計,的確幾特別;味道:慣性咁嗅一嗅,醒起唔係咖啡亦唔係花茶,加上近排個「虧鼻」,嗅乜鬼哩?倒不如大啖一唊;熱熱地,果真夠哂甜,仲有o的酸添!飲左半杯,對於一個唔好「甜」o既我黎講,已到顛峰!焦糖混apple cider哩個配搭幾好,只是個人口味唔多o岩。望下對面街、打書釘o既人...menu有一段字仔,除左咖啡香,仲可以享受書香,但是晚我選擇了「閉目養神」,叉了電繼續上路享受營役~P.S滿三十蚊可蓋印,儲十個有優惠。
環境:格調都好好,尤愛掛牆粉筆字menu;
賣相:幾討好,最欣賞器皿o既設計,的確幾特別;
P.S滿三十蚊可蓋印,儲十個有優惠。