某日去機場送朋友仔機之後﹐同男朋友仔行o左去SkyPlaza見識見識。雖然完全講唔上就腳﹐不過好就好在SkyPlaza有好多食肆俾我補充o下o的腳骨力。(嘻嘻)見到塊水牌寫住o甘多國際化o既食肆﹐我同男朋友仔就打o左個圈﹐想尋找間好坐o的o既餐廳。途徑阿瑪港澳門餐廳﹐見o的經理好賣命o甘sell客﹐而且又坐滿晒人﹐心言念應該都唔會差得去邊﹐於是最後就放棄o左黃枝記﹐走o左入呢間餐廳。坐低唔夠半分鐘﹐個經理已經不停o甘sell個二人套餐。因為我有好多o野都唔食得﹐所以起初只係想叫個沙律食﹐而男朋友仔就想叫葡國菜。不過因為個經理實在太多o野講(仲要講得勁快)﹐我o地結果屈服o左﹐儘量o係個二人套餐度揀o的o岩食o既o野。叫完主菜之後﹐又俾個經理催促我o地點餐茶。我繼續叫我o既齋啡,男朋友仔原本想叫凍奶茶﹐不過就俾個經理半逼o甘游說叫o左個果汁特飲。(後來先知仲要加14大元)另外﹐入坐前有位夥計俾o左兩張coupon我o地﹐上面寫明話可以要牛肉湯麵一碗(細)/雞翼一隻。原本想叫每樣一客﹐點知個經理以客牛肉麵得一啖仔為理由﹐逼我o地要雞翼...一個二人套餐﹐有餐湯﹐餐飽﹐一客前菜﹐兩客主菜﹐兩
於是最後就放棄o左黃枝記﹐走o左入呢間餐廳。

坐低唔夠半分鐘﹐個經理已經不停o甘sell個二人套餐。
叫完主菜之後﹐又俾個經理催促我o地點餐茶。

原本想叫每樣一客﹐點知個經理以客牛肉麵得一
啖仔為理由﹐逼我o地要雞翼...

一個二人套餐﹐有餐湯﹐餐飽﹐一客前菜﹐兩客主菜﹐兩客意粉/白飯連餐茶。
我o地叫o左個蒜蓉炒菜﹐葡國雞﹐魚柳配沙律﹐飯同意粉各一客。
係就係食到成檯都係o野﹐不過食物質素其實好一般。
一般到一間毫無誠意o既茶記都做得到!!

埋單$167(連加一)﹐食到飽飽﹐其中有一半係氣!!!
食餐飯食道好似俾人襟住o黎打o甘﹐真係第一次。
早知去黃枝記食碗粥好過!!