2017-12-16
因為家人生日,所以專登同家人去試下放題當慶祝。難得屯門都有放題,仲要地點都方便就腳,因為平時食放題又要舟車勞頓,要搭到出去旺角呢D市區,依家佢終於唔洗長途跋涉啦 唔好以為屯門嘅放題好一般,其實都好有水準。諗住6點鐘去一定冇咩人啦,但入到去估唔到都坐左勁多人,好在服務員都馬上安排到座位比我地,價錢方面就$168任食, 抵過出面市區, 十個讚呀 一入到去已經比佢地特色嘅裝潢所吸引,服務員嘅態度都好好,會簡單咁介紹可以享用嘅設備。 聽完服務員既講解,就馬上睇下有咩飲, 飲品真係包羅萬有, 有得係出面自助飲品吧拎,又可以落ORDER 最令我驚喜既係竟然有紅豆冰呀.水準仲同出面D大型糖水鋪一樣咁惦,哈哈,唯一缺點個杯容量細左小小..所以好快要叫第二杯 而家人就出左去自助飲品吧拎竹蔗茅根飲,夠哂健康呀! 黎到西日放題餐廳,一定要先品嚐刺身先,點了三文魚刺身, 甜蝦刺身,中拖羅刺身同埋鮮帶子刺身 刺身全部都好新鮮, 食落又冇腥味, 而且又無雪味,師父仲要係厚切既,最值得讚賞既係師父刀功真係了得,百幾蚊既放題
而家人就出左去自助飲品吧拎竹蔗茅根飲,夠哂健康呀!
刺身全部都好新鮮, 食落又冇腥味, 而且又無雪味,師父仲要係厚切既,最值得讚賞既係師父刀功真係了得,百幾蚊既放題,都無馬虎
食完刺身之後就食壽司 叫了花之戀,同埋火炙蟹膏帶子壽司,芝士炸蝦卷.
好在壽司SIZE 精緻,舊飯細細舊,食完壽司都唔驚好快飽
而我最中意佢地嘅炸物,特別雞軟骨串簡直係我至愛,所以我都忍唔住瘋狂咁叫,同埋我係一個芝士迷,黃金燒蠔絕對要試下,芝士汁香,味道濃郁,芝士均勻地沾滿成隻蠔,而天蝦天婦羅,熱辣辣又脆,睇得出係岩岩炸完!
而我屋企人最欣賞係火鍋,因為現時唔係好多地方放題都有火鍋,但依到竟然有,我地試左佢地個蕃茄芝士湯底,好惹味,雖然細細鍋咁,但係咁凍嘅天氣同家人小小咁分享下,感覺都特別暖,而且都好滿足。
食到就黎尾聲,依到甜品款式勁加花多眼亂,食其他野之前就已經係咁望住出面嘅甜品區,芝士蛋糕,木糠布甸因為每款都細細的,所以可以試到唔同嘅款式,而且我地都叫左藍海塩雪糕.因為聽個名好特別,所以好奇就點了這個 原來係海鹽味 ,味道好特別,咸咸地,同埋焦糖3.6牛乳雪糕,雪糕奶味都幾濃,表層有焦糖,脆卜卜既口感!值得推介比大家
最後都好想讚下呢到既服務員,佢地送野食嘅速度好快,基本上一叫過數分鐘就上枱,而且服務員好留心每枱客人,一見到我地食完就幫忙收拾碗碟,令枱面長期都唔會逼爆無位。食左咁多野,都係200幾蚊埋單,我極力推薦都係住新界嘅你嚟試^V^