2019-06-09
酒鍋 , 地點 在 V point, 好近時代廣場, 乘地鐵去無難度. 餐廳裝修高尚, 感覺不俗.看看四周環境, 果然不同, 高處望下, 維港景色, 盡入眼簾, 好欣賞 !餐廳氣氛熱鬧, 店員送來餐單, 食物品種多, 海產, 肉類, 蔬菜, 特制湯底, 適合大眾喜好, 價錢合理, 招呼好好,飲品也有特式: 檸檬薏米水, 清涼解渴.醬料醬油好齊備, 有辣, 又有蒜香. 最重要是.....整潔衛生. 店長介紹近期新鍋: 酒火入魔特大鍋, 共分五個味道, 有原味, 沙爹, 麻辣, 牛腩及龍蝦湯底. 好足料, 有原隻大龍蝦, 紅卜卜, 牛腩又稔又大大件.店員服務貼心, 於鍋上替我們加了酒, 隨即通知我們準備打火了, 大家可以預備相機.酒火入魔 表演開始, 金黃火光好耀眼.......接著有乾冰效應, 帶來騰雲駕霧, 真係零舍唔同. 煙消雲散後, 店員加滿湯, 一碟碟火鍋料送到檯上, 好新鮮. 大家期待動手滾滾.首先, 不會放過吃龍蝦機會.龍蝦肉好吸睛. 味鮮美, 肉多.即炸黃金炸魚皮打邊爐必備, 灼一灼, 入口極香脆, 加料鹹蛋黃金制, 更惹味, 海鮮拼盤有
飲品也有特式: 檸檬薏米水, 清涼解渴.
酒火入魔 表演開始, 金黃火光好耀眼.......
有蟶子皇, 海蝦, 扇貝, 蜆.
十分新鮮, 餐廳有大大個魚缸, 一路養住啲海鮮.
日本頂級黑毛豬豚腩肉, 肉質嫩, 肉味濃郁, 紋理平均, 口感軟棉, 好好味, 真是招牌菜.
人見人愛, 七彩繽紛的鬼馬小丸子.
好趣 緻, 入口十分彈牙, 有點咬口
蔬菜翠綠新鮮, 樣樣齊, 有生菜, 菜芯, 油 麥菜, 蕃茄, 南瓜, 粟米.
蜂巢豆腐 吸入濃湯精華, 啖啖香.