2019-06-09 46 浏览
酒鍋 ,  地點 在 V point, 好近時代廣場, 乘地鐵去無難度.  餐廳裝修高尚, 感覺不俗.看看四周環境, 果然不同, 高處望下, 維港景色, 盡入眼簾, 好欣賞 !餐廳氣氛熱鬧,  店員送來餐單, 食物品種多, 海產, 肉類, 蔬菜, 特制湯底, 適合大眾喜好, 價錢合理, 招呼好好,飲品也有特式:  檸檬薏米水, 清涼解渴.醬料醬油好齊備,  有辣, 又有蒜香.  最重要是.....整潔衛生. 店長介紹近期新鍋:  酒火入魔特大鍋, 共分五個味道, 有原味, 沙爹, 麻辣, 牛腩及龍蝦湯底.   好足料, 有原隻大龍蝦, 紅卜卜, 牛腩又稔又大大件.店員服務貼心,  於鍋上替我們加了酒,  隨即通知我們準備打火了, 大家可以預備相機.酒火入魔 表演開始,  金黃火光好耀眼.......接著有乾冰效應,  帶來騰雲駕霧,  真係零舍唔同. 煙消雲散後, 店員加滿湯,  一碟碟火鍋料送到檯上, 好新鮮.  大家期待動手滾滾.首先, 不會放過吃龍蝦機會.龍蝦肉好吸睛.  味鮮美, 肉多.即炸黃金炸魚皮打邊爐必備,  灼一灼, 入口極香脆, 加料鹹蛋黃金制, 更惹味, 海鮮拼盤有
餐廳氣氛熱鬧,
飲品也有特式:  檸檬薏米水, 清涼解渴.
店長介紹近期新鍋:  酒火入魔
店員服務貼心,  於鍋上替我們加了酒,
隨即通知我們準備打火了, 大家可以預備相機.
酒火入魔 表演開始,  金黃火光好耀眼.......
接著有乾冰效應,  帶來騰雲駕霧,
真係零舍唔同.
首先, 不會放過吃龍蝦機會.
龍蝦肉好吸睛.  味鮮美, 肉多.
即炸黃金炸魚皮
海鮮拼盤
有蟶子皇, 海蝦, 扇貝, 蜆.
十分新鮮, 餐廳有大大個魚缸, 一路養住啲海鮮.
蟶子皇, 大件加鮮味足, 一啲都唔騙場.
頂級安格斯牛小排 (大)    擺設有心思,  豐富的脂肪紋理依然可見, 是半透光的狀態.  入口即化, 口感軟棉, 不會滿口油脂.
日本頂級黑毛豬豚腩肉,   肉質嫩, 肉味濃郁,   紋理平均,   口感軟棉,  好好味, 真是招牌菜.
黑啤熊
人見人愛, 七彩繽紛的鬼馬小丸子.
開心小企鵝
好趣 緻,  入口十分彈牙, 有點咬口
蔬菜拼盤
蔬菜翠綠新鮮, 樣樣齊, 有生菜,  菜芯, 油 麥菜, 蕃茄, 南瓜, 粟米.
稻庭烏冬     口感細滑, 越食越愛.
蜂巢豆腐     吸入濃湯精華, 啖啖香.
酒鍋食材新鮮, 環境優越,  他的創意火鍋及動物肉丸, 都係一個好吸引要點.